top of page
Beligi Funerare

Coroane funerare

Nimic nu se compară cu pierderea celor dragi. Chiar dacă aceste momente sunt dificile, iar cuvintele sunt de prisos, există unele lucruri ce pot alina tristețea și pot aduce puțină strălucire într-o atmosferă apăsătoare. Florile, prin simpla lor prezență, pot îmbunătăți starea de spirit a oamenilor îndurerați.

 

În semn de respect și durere, familia și prietenii unei persoane decedate aduc flori ca un ultim omagiu. Fie că vorbim de un buchet, o jerbă sau o coroană, aranjamentele pentru înmormântare sunt o dovadă de compasiune și regret față de persoana trecută în neființă.

 

Coroana funerară este un simbol al vieții eterne, al dragostei și respectului față de persoana decedată. Aceasta a fost folosită inițial pentru eroi, apoi pentru capete încoronate, iar în zilele noastre a devenit nelipsită la orice înmormântare.


 În cele mai vechi timpuri coroanele erau făcute din ramuri și crengi verzi, împletite, ulterior li s-au adus modificări, adăugându-se flori și alte elemente. Bradul folosit într-un aranjament semnifică viața veșnică, el fiind verde tot timpul anului. În timp ce bradul este considerat etern, florile sunt asociate cu viața omului, datorită faptului că pier după un interval de timp.

 


coroane funerare beligi

Florile din aranjamentele florale nu sunt doar simple decorațiuni, ele au o semnificație profundă și pot comunica emoții și amintiri într-un mod subtil și plin de înțeles. Există o varietate largă de flori folosite, însă cel mai des întâlnite sunt trandafirii, crinii, calele, garoafele și crizantemele .


Trandafirul este un simbol al iubirii și amintirii celui trecut în neființă.

Garoafele transmit afecțiunea și respectul, iar crizantemele sinceritatea.

Crinul este o floare regală, asociată cu puritatea, virtutea.

Calele sunt denumite și florile morții, potrivite pentru femei, în special dacă persoana era nemăritată.

 

De asemenea, alegerea culorii florilor poate transmite o gamă largă de emoții :

roșul simbolizează sentimente de dragoste profundă, iar culoarea albă transmite puritatea, inocența și gândul odihnei veșnice în Rai. Rozul exprimă recunoștința, iar galbenul este simbolul prieteniei, legăturii profunde dintre două persoane.

 


aranjamente funerare beligi

Aceste omagii reprezintă o ultimă conversație purtată cu persoana pierdută. Tocmai de aceea, coroanele au o panglică atașată, pe care se trec mesaje sincere, de rămas bun.


O parte din mesajele recomandate de echipa noastră sunt următoarele :

Vei rămâne veșnic în inimile noastre !

Nu te vom uita niciodată !

Te vom iubi mereu !

Zbor lin către îngeri!

Regrete Eterne !


La 40 zile de la deces, atunci când se face primul parastas și se vizitează și mormântul, sunt îndepărtate coroanele funerare primite la înmormântare. Pot fi aduse atunci altele, dar e recomandat ca acestea să fie mai discrete.


aranjament capac beligi



14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page